Pepptoppen 2016 - plats 51-100!

 
En vecka har gått och det är dags att blicka framåt. Och att se fram emot filmer är jag lite av en expert på, så jag tänkte att jag skulle skriva ihop en liten lista över kommande filmer! Den blev dock inte särskilt liten, och jag fick trimma den en hel del för att få ner den till "bara" 100 filmer (till skillnad från förra årets lista på 75 filmer). Precis som förra året lär många av dessa filmer inte ens komma ut i år, och speciellt inte i Sverige, men ändå kul att se vad som komma skall! De flesta filmerna som vi såg på Oscarsgalan fanns med i den listan, och det lär bli samma utfall med denna lista. Men precis som The Big Short flög under radarn i fjol lär det dyka upp någon överraskning i år, och efter Cannes lär listan kunna fyllas på med fler utländska titlar! Sedan lär jag säkert ha missbedömt massvis av filmerna, men det får tiden utvisa, placeringarna får tas med en nypa salt, vilket även får gälla med mitt ovarierande språk, blir lätt så med så här många filmer inblandade! Shall we begin?
 
100. The Magnificent Seven (regi: Antoine Fuqua)
 
Det finns ju en rejäl dos skepsis involverat här, en remake på The Magnificent Seven (1960), som i sin tur var en amerikansk remake på Akira Kurosawas Seven Samurai från 1954. Antoine Fuqua blandar mest, och ger lite, visst att Training Day är riktigt bra, men han är inte en direkt stabil regissör. Har en del bra skådespelare (som dock inte garanterar en bra film) i Denzel Washington, Chris Pratt, Matt Bomer, Vincent D'Onofrio, Ethan Hawke, Peter Sarsgaard. Storyn är kort att sju revolvermän går ihop i "the old west" för att skydda en lite by från tjuvar. Stor floppvarning, men kan ju alltid hoppas lite. 
 
99. Swiss Army Man (regi: Dan Kwan & Daniel Scheinert)
 
 
Kanske den filmen i historien med den konstigaste premissen, som dock gör mig underligt intresserad. "A hopeless man stranded in the wilderness befriends a dead body and together they go on a surreal journey to get home." Men det är vad som definierar den döda kroppen som är det lite udda, det benämns nämligen som "a farting corpse", som ska hjälpa Paul Dano ta sig hem. Och Daniel Defoe vänder sig i graven. Och Daniel Radcliffe gör allt för att komma ifrån Harry Potter, "varför inte spela ett pruttande lik", tänkte han och skrev på! Visades på Sundance till minst sagt delade reaktioner.
 
98. True Crimes (regi: Alexandros Avranas)
 
 
En polisutredning har mystiskt många likheter med en bok. Ungefär det jag vet om den vid det här laget, samt att den verkar vara en mörk historia. Så länge den inte försöker vara Se7en kanske det kan bli intressant, och grekiske regissören Alexandros Avranas spås en ljus framtid efter hans Miss Violence. Men främst handlar det väl om Jim Carrey kan ta steget fullt ut som seriös skådespelare, som han försökte med liknande The Number 23 (han har en betydligt mer intressant film längre upp på listan). Annars blir det spännande att se Agata Kulesza (fantastisk i Ida) i en engelskspråkig film!
 
97. Pete's Dragon (regi: David Lowery)
 
 
En klassisk berättelse som Disney vill tjäna pengar på igen! Handlar om en pojke som växt upp i skogen, som är vän med en osynlig drake. Spännande grejer. Hollywood fortsätter att utarma indie-världen på dess regissörer, och nu ska David Lowery (Ain't Them Bodies Saints) försöka lyckas bättre än Colin Trevorrow gjorde med Jurassic World. Och vi får hoppas Bryce Dallas Howard gör det bättre här än där, nu tillsammans med bl.a. Robert Redford. Inte helt övertygad av första trailern, men kanske kan bli något!
 
96. Untitled Woody Allen Project (regi: Woody Allen)
 
 
Woody Allen gör ju filmer enligt löpande band-principen, vilket märks på kvalitén, med två raka missar med Magic in the Moonlight och Irrational Man gör jag inte samma misstag som förra året genom att placera hans film högre upp på listan. Ännu relativt oklart vad den kommer handla om, men sin vana trogen en gedigen skådespelarlista med Steve Carell, Kristen Stewart, Blake Lively, Jesse Eisenberg och Corey Stoll.
 
95. Kollektivet (regi: Thomas Vinterberg)
 
 
Thomas Vinterberg har gjort fantastiska filmer som Festen och Jakten, och Kollektivet verkade vara i samma stil, men togs emot rätt ljummet på Berlins filmfestival, vilket gjort att den tappat många placeringar här. 70-talets Köpenhamn, ett par väljer att starta ett kollektiv och låter en massa olika människor bo i deras stora hus. Det leder till diverse situationer och stämningar. Ulrich Thomsen tillbaka från Festen, och även med Fares Fares. Kan förhoppningsvis vara bättre än vad kritikerna tyckte!
 
94. Keanu (regi: Peter Atencio)
 
 
Den här listan kommer kanske inte krylla av komedier som på ytan verkar urusla, men nu kör vi på två direkt! Två kompisar infiltrerar ett gäng som de tror snott deras katt. Keegan-Michael Key och Jordan Peele är kanske inte stora i Sverige, men ligger bakom mångfaldigt Emmy-nominerade serien Key & Peele, och ska nu ta över vita duken också. Som sagt låter den inte särskilt lovande, men kolla trailern så kommer ni förstå varför den platsar på listan!
 
93. Popstar: Never Stop Never Stopping (regi: Akiva Schaffer & Jorma Taccone)
 
 
The Lonely Island är tillbaka, och det med en långfilm! Och har vi tur ett gäng nya låtar! Andy Samberg har senaste åren övertygat med Brooklyn Nine-Nine, och spelar här Connor4Real, en rappare som efter sitt misslyckade album söker upp sitt gamla pojkband. Kan bli vad som helst, men en möjlighet är att det blir riktigt roligt, vilket vi får hålla tummarna för. Och nu släpptes trailern! Fun.
 
92. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (regi: Tim Burton) 
 
 
Tim Burton var en av mina favoriter för kanske tio år sedan, men det börjar bli lite väl ojämnt nu. Förhoppningsvis lutar det här mer åt hans tidigare filmer, och mindre åt Dark Shadows. Har fått ihop en spännande rollista i alla fall, med Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Terrence Stamp, Judy Dench och Chris O'Dowd. Adaption av boken med samma namn och handlar om Jacob (Butterfield) som upptäcker ett mysterium med kopplingar till olika världar, och stöter på Miss Peregrine's Home for Peculiar Children och allt mer saker händer.
 
91. Deepwater Horizon (regi: Peter Berg) 
 
Tänk vad ett regissörsbyte kan göra skillnad, hade J.C. Chandor varit kvar hade filmen haft chans på en topp 10-placering här, Peter Berg är inte lika förtroendeingivande (visst att Lone Survivor var en bra krigsfilm, men Battleship...). Vi får hoppas han inte förstör Chandors manus helt bara, utan kan göra det spännande att se olja läcka ut i Mexikanska golfen. Handlar alltså om BP-läckan 2010! Mark Wahlberg känns som ett rätt typiskt skådespelarval, på gott och ont! 
 
90. Free State of Jones (regi: Gary Ross)
 
 
Under brinnande inbördeskrig leder Newton Knight, en avhoppad sydstatare ett anti-slaveri uppror mot sina forna kamrater, samtidigt som en romans uppstår mellan honom och en befriad slav. Gary Ross har inte gjort så många filmer, och framförallt rätt olika, men senast stod han för den första Hunger Games. Jag behöver väl inte använda Matthew McConaughey som anledning, men däremot spännande att se Gugu Mbatha-Raw, Keri Russell och Mahershala Ali. Trailern (överlång som vanligt) och premiärdatumet som nyligen flyttades till juni tyder inte på något utöver det vanliga.
 
89. The Great Wall (regi: Zhang Yimou) 
 
Två brittiska soldater reser till Kina på 1400-talet för att upptäcka att en mur byggs för att hålla undan mystiska krafter. Filmen är en sammanstrålning av öst och väst, med stjärnor från båda sidor (allt för att sälja biljetter). Bl.a. ser vi Matt Damon, Willem Defoe, Andy Lau och Pedro Pascal (Oberyn Martel anyone?), med regi av Zhang Yimou (Hero), vilket ju inte låter helt fel i alla fall! Visst finns det potential, men håller mina förväntningar rejält reserverade än så länge, för kan bli total pannkaka också känner jag. 
 
88. Southside with You (regi: Richard Tanne) 
 
 
Vill ni också se hur romanson uppstod mellan det mäktigaste paret i världen? Här får vi se När Barack och Michelle Obama först möttes och gick på sin första date. Har beskrivits som en film i Before Sunrise-anda, något jag tackar och tar emot för! Delvis baserad på kända fakta, även om viss fiktion vävts in, och det känns bra att det inte är välbekanta ansikten i huvudrollerna, men kanske kommer Parker Sawyers och Tika Sumpter kännas igen mer efter detta! Togs emot väl efter dess premiär på Sundance.
 
87. LBJ (regi: Rob Reiner) 
 
 
Rob Reiner har gjort några älskvärda klassiker (Stand By Me, When Harry Met Sally...), men det var också 25 år sen han gjorde något av värde sist, vilket också är anledningen till filmens låga placering. För en film om president Lyndon B. Johnson med Woody Harrelson och Jennifer Jason Leigh låter annars rätt bra. Det andra som gör mig tveksam är att den verkar täcka mer eller mindre hela Johnsons liv, och sånt brukar sällan bli bra. Vi får hoppas Woody löser detta!
 
86. Kubo and the Two Strings (regi: Travis Knight) 
 
 
Studion Laika sticker som vanligt ut från mängden med sin distinkta animation, och det här ser riktigt lovande ut. "Kubo lives a quiet, normal life in a small shoreside village until a spirit from the past turns his life upside down by re-igniting an age-old vendetta. This causes all sorts of havoc as gods and monsters chase Kubo who, in order to survive, must locate a magical suit of armor once worn by his late father, a legendary Samurai warrior." Som ni märker i trailern verkar det spännande, och det är många bra röster i form av Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes och Rickon Stark himself Art Parkinson som Kubo. 
 
85. Captain Fantastic (regi: Matt Ross)
 
 
Nej, det är inte en film om Steven Gerrard. I skogen i nordvästra USA har en pappa gjort allt för att uppfostra sina sex barn på sitt egna vis, när han tvingas ställa om till att leva i den riktiga världen. Viggo Mortensen leder denna film som togs emot lagom bra på Sundance, utan att göra succé. Men det låter som en trevlig film, och ser gärna mer av Viggo!
 
84. The Last Face (regi: Sean Penn)
 
Sean Penns efterlängtade andra regi-uppdrag efter Into the Wild har det varit tyst om länge nu, egentligen vet jag inte mycket mer än när jag hade med den på förra årets lista. Kanske har Penn fullt upp med sina journalistiska uppdrag..! Men mycket talar för den, inte minst att vi får se Charlize Theron och Javier Bardem i huvudrolllerna, samt Jared Harris, Adèle Exarchopolous och Jean RenoEgentligen mer lovande än dess placering, men bristen på info kring den håller mig reserverad i nuläget. 
 
83. The BFG (regi: Steven Spielberg) 
 
 
En flicka blir vän med en dröm-skapande jätte som mobbas för att han inte vill äta barn. Roald Dahls klassiska saga blir nu film, och vem annars än självaste Steven Spielberg borde regissera? Det innebär självklart en bra film, men frågan är om den blir något extra också! Med nybakade Oscarsvinnaren Mark Rylance som CGI-jätte blir den säkert bra, och även med Rebecca Hall. Men ska någon göra en barnfilm som vuxna kan gilla är det väl den gode Spielberg. Kittlar inte till för mig, men kan överträffa det, helt klart! 
 
82. Jungle Book (regi: Jon Favreau) 
 
 
En av två kommande Djungelböcker, denna gång i regi av Jon Favreau (Iron Man, Chef). Nykomlingen Neel Sethi kliver in i en CGI-byggs djungel där djur och miljöer skapats i en dator, men ser man på trailern så ser det rätt snyggt ut! Vi ser (hör) dessutom ett gäng bekanta röster som Baloo och gänget, med Bill Murray, Scarlett Johansson, Idris Elba, Ben KIngsley, Lupita Nyong'o och Christopher Walken. Kan bli ett häftigt äventyr! 
 
81. Collateral Beauty (regi: David Frankel) 
 
En film som samlat på sig en gedigen skådespelarlista på sistone och som nu spelas in. Will Smith leder flocken, och följs av Kate Winslet, Edward Norton, Helen Mirren, Keira Knightley, Naomie Harris och Michael Peña. Bortsett från Smith låter det ju riktigt bra, men jag ser gärna honom komma tillbaka i form! Handlar om en lyckad New York-man vars liv tar en ny vändning efter en tragisk händelse. David Frankel har inte gjort mycket som tyder på att han kan hantera den här typen av film (om det inte är en larvig komedi förstås, vilket jag inte hoppas), men får hålla tummarna!
 
80. Tulip Fever (regi: Justin Chadwick) 
 
 
Ett kostymdrama som var klart redan förra året då den visades i en sluten visning på Cannes, men som producent Harvey Weinstein fortsätter att hålla på, vilket inte bådar gott. En film som luktar Oscars som denna som han inte släpper måste ha seriösa problem, men kanske löser det sig! Justin Chadwick har väl inte övertygat ännu, men med Alicia Vikander i huvudrollen finns det potential här (kanske avvaktade bara den gode Harvey för att se henne vinna en Oscar först). 1600-talets Amsterdam, konstnärskretsar, tulpanmani, en konstnär faller för en ung kvinna när han ska måla av henne. Och Alicia får bra support av Christoph Waltz, Dane DeHaan, Jack O'Connell, Judi Dench och Zach Galifinakis (klarar han av kostymdrama..?). Vi lär veta snart nog hur detta slutar! 
 
79. Suicide Squad (regi: David Ayer)
 
 
Jag blev inte lika såld på den här efter första trailern som internet blev, men nog verkar det som en intressant vinkling av den utarmade superhjälte-genren. Vad som är mindre lovande är nyheten om att den inte kommer vara barnförbjuden, vilket hade kunnat höja den. David Ayer känns som rätt regissör för filmen, men frågetecken finns kring rollistan. Jared Leto kan bli en bra Joker, men det återstår att se. Margot Robbies Harley Quinn känns dock som höjdpunkten, och kanske främst samspelet mellan de båda. Will Smith har jag föga förtroende för, och Joel Kinnaman gör mig sällan nöjd. Får väl hoppas de kan motbevisa mig!
 
78. Green Room (regi: Jeremy Saulnier) 
 
 
Jeremy Saulnier slog igenom stort när hans mini-budget-film Blue Ruin hyllades 2014, och med tanke på hur bra den var är jag spänd över att se vad han hittar på nu! När ett punkband vittnar ett mord backstage får de slåss för sina liv för att överleva mot ett gäng skinheads. Full av rå energi har den hyllats, och trailern tyder inte på något annat. Blandat med bekanta ansikten och mindre kända, där vi känner igen Imogen Poots, Alia Shawkat, Anton Yelchin och Patrick Stewart som ledaren av gänget.
 
77. Now You See Me 2 (regi: Jon M. Chu) 
 
 
Första filmen var en riktigt positivt överraskning, och var otroligt underhållande samtidigt som den var rätt smart dessutom. Vi kan inte förvänta oss att uppföljaren kan toppa den, men vi kan ändå hoppas på en trevlig stund i biosalongen, som trailern ändå tyder på. Samma cast som gjorde det så bra är tillbaka, nu även med Daniel Radcliffe och Lizzy Caplan, vilket inte talar emot den! 
 
76. American Pastoral (regi: Ewan McGregor) 
 
Seymour "The Swede" Levov är till synes perfekt, och lever det perfekta livet i efterkrigstidens USA, när hans dotters politiska beblandning hotar att dra ner hela familjen i smutsen. Baserad på Pulitzer pris-vinnande boken med samma namn av Philip Roth. Känns som om det finns mycket att ta i, men är inte Ewan McGregor ute på djupt vatten genom att välja den här som sin regi-debut? Han spelar även huvudrollen, och i rollistan hittar vi även Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Uzo Aduba (Crazy Eyes någon?) och David Strathairn, så det är ju bra! Men ett frågetecken, helt klart!
 
75. Salt and Fire (regi: Werner Herzog) 
 
 
Två män på olika sidor om en ekologisk konflikt i Sydamerika måste samarbeta för att överleva när en vulkan får ett utbrott. Werner Herzog är en av de allra största, men misslyckades monumentalt med sin senaste film Queen of the Desert, men har gjort tillräckligt mycket bra i sin långa karriär för att förlåtas för det. Ytterst lovande med Michael Shannon och Gael Garcia Bernal i huvudrollerna.
 
74. Maggie's Plan (regi: Rebecca Miller) 
 
 
Rebecca Millers komedi visades på festivaler i höstas där den blev en publikfavorit, och även väl omtyckt av kritiker. Med Greta Gerwig i centrum är det inte svårt att första varför. Maggie vill skaffa barn, men vill göra det på egen hand, något som tar en vändning när hon lär känna sin karismatiske lärar-kollega John. Han råkar dock vara gift, något som sätter käppar i hjulen. Inte bara får vi Gerwig, även Ethan Hawke, Julianne Moore, Maya Rudolph och Bill Hader dyker upp i vad som verkar vara en supertrevlig film. Trailern tyder i alla fall på det, även om Moores dialekt känns lite överflödig!
 
73. Morris from America (regi: Chad Hartigan) 
 
 
En coming-of-age-film där Morris bor i Tyskland med sin far, och faller för en tysk tjej. En typ av film som jag ju gillar, och det här verkar vara en intressant ny miljö för den. Hade premiär på Sundance där den togs emot väl, och där Craig Robinson, utanför sin comfort-zone, vann skådespelarpriset. Men det var Markees Christmas som hyllades mest för sin roll som Morris. 
 
72. Ghostbusters (regi: Paul Feig) 
 
 
Jag är verkligen inte emot den här filmen av alla usla anledningar många andra män är det, och trio Paul Feig, Melissa McCarthy och Kristen Wiig garanterar bra komedi. Men jag blev verkligen inte övertygad av trailern, det är mycket möjligt att deras komiska briljans kan rädda det, men det fungerade inte riktigt för mig! Säkerligen underhållande nog!
 
71. Money Monster (regi: Jodie Foster)
 
 
Den här hade en betydligt högre placering på listan förra året, men sedan kom den där trailern som var allt för avslöjande och något för konventionell, vad det såg ut som. Kul att se Jodie Foster utvecklas som regissör (personligen gillade jag verkligen The Beaver), och förhoppningsvis kan hon göra det här så intressant som det ändå låter. Handlar om en ung man som förlorar allt på grund av ett dåligt tips från programledaren Lee Gates, som har ett tv-program om börsen. Vad han då gör är att ta Gates gisslan! Jack O'Connell slog igenom enormt 2014 (Starred Up, '71, Unbroken) och får här fäktas med storstjärnor som George Clooney och Julia Roberts, vilket talar för filmen. 
 
70. A Monster Calls (regi: J.A. Bayona)
 
 
Lite samma typ av film som The BFG och Pete's Dragon, men än mer lovande! En ensam pojke söker hjälp för att hantera sin sjukliga mor, och får oväntad hjälp från ett trädmonster. Jo jag vet hur det låter, men om jag säger att det är Liam Neeson som gör rösten till trädet, hjälper det? Patrick Ness har själv skrivit manus av sin egen bok, och J.A. Bayona (The Orphanage, The Impossible) kan gör det här än mer intressant. Dessutom med Felicity Jones som modern, och även med Sigourney Weaver och Toby Kebell, med Lewis MacDougall i huvudrollen. Tycker trailern lovar gott, även om vi kanske inte ska hoppas på en ny Pan's Labyrinth.
 
69. The Secret Scripture (regi: Jim Sheridan) 
 
En kvinna som befinner sig på ett mentalsjukhus för dagbok över hennes långa tid där. Jim Sheridan har gjort en del stora filmer och har ändå ett antal Oscarsnomineringar, även om jag själv inte sett något han gjort. Men det faktum att Rooney Mara har huvudrollen räcker för mig! Hon spelar kvinnan som ung, och Vanessa Redgrave henne som gammal, vilket inte är något nerköp direkt! Ännu är mycket oklart, vilket gör placeringen något lägre än den kanske förtjänar. 
 
68. Miles Ahead (regi: Don Cheadle) 
 
 
Don Cheadle rivstartar i sin regidebut, och tar sig an jazz-legenden Miles Davis, där han också spelar huvudrollen! Togs emot rätt bra vid New Yorks filmfestival i höstas och har en trailer som visar en energisk skildring av den enigmatiske trumpetören! Även med Ewan McGregor, Emayatzy Corineldi, Keith Stanfield och Michael Stuhlbarg.
 
67. Moonlight (regi: Barry Jenkins) 
 
En ung man växer upp i Miami på 80-talet, när myndigheterna gjorde allt för att bekämpa droghandeln. Barry Jenkins har bara en film under bältet, men med André Holland (fantastisk i The Knick), Naomie Harris och Mahershala Ali bli ett genombrott för honom! Som ni märker är inte mycket känt kring den, så får lov att avvakta med förväntningarna något!
 
66. Christine (regi: Antonio Campos) 
 
 
Den osannolika sanna historien om Christine Chubbuck, en programledare som tog livet av sig i direktsändning. Fick bra kritik efter dess premiär på Sundance, där främst Rebecca Hall lyftes fram för sitt skådespel, tillsammans med Michael C. Hall och Tracy Letts
 
65. Hacksaw Ridge (regi: Mel Gibson) 
 
 
Mel Gibson är tillbaka som regissör, efter att han ledde Braveheart till en överraskande Oscarsvinst gick det utför med Passion of the Christ och Apocalypto. Kanske kan han accepteras igen med den krigshistoria om militärläkaren Desmond T. Doss, som vägrade döda under andra världskriget. Tummen upp för Andrew Garfield i huvudrollen som måste glömma sin tid som Spindelman, och även Hugo Weaving och Teresa Palmer, med mer tveksamma val i Sam Worthington och Vince Vaughn, men vem vet!
 
64. Queen of Katwe (regi: Mira Nair) 
 
 
Mira Nair har väl blandat och gett som regissör, säger jag utan att ha sett någon av hennes filmer. Men den här har stor potential, handlar om Phiona Mutesi, en ung kvinna från Uganda som trots avhopp från skolan blev schack-mästare. Det främsta med denna filmen är dock att Oscarsvinnande Lupita Nyong'o från 12 Years a Slave står i centrum, och flankeras av David Oyelowo, ska bli ytterst spännande att se! 
 
63. Little Men (regi: Ira Sachs) 
 
 
Efter att Jake och Tony snabbt blivit nära vänner börjar motsättningar uppstå mellan deras föräldrar. En coming-of-age-film (som jag ju gillar så mycket) som för ovanlighetens skull utspelas i stadsmiljö. Ira Sachs blev tokhyllad för sin senaste film Love is Strange, och blev det återigen för denna på Sundance. Verkar riktigt bra, med lovande nykomlingar i huvudrollerna, och stabila veteraner vid sidan om (bl.a. Greg Kinnear, Jennifer Ehle och Alfred Molina). 
 
62. Comancheria (regi: David Mackenzie) 
 
Chris Pine och Ben Foster spelar två bröder som i ett desperat försök att rädda deras familjefarm i Texas planerar att råna en bank, för att sedan få en ihärdig Texas Ranger i hälarna. Även med Jeff Bridges. Stark rollista, men för mig är det mest lovande regissör David Mackenzie, som stod för det otroligt fängslande fängelsedramat Starred Up. Dessutom med manus från Taylor Sheridan som skrev Sicario
 
61. Certain Women (regi: Kelly Reicherdt) 
 
 
Tre kvinnors liv korsas i en småstad i Montana. Har ännu inte sett någon av Kelly Reichardts filmer tyvärr, men hon är lite av en indie-favorit i en del kretsar, och Certain Women togs emot väl på Sundance. Där var det inte minst huvudrollsinnehavarna i form av Michelle Williams, Kristen Stewart och Laura Dern som lyftes fram! Efter vad jag hört om den och talangen involverad ska det bli intressant att se!
 
60. A United Kingdom (regi: Amma Asante) 
 
 
Jag har inte sett den ännu, men Amma Asantes Belle blev riktigt hyllad för ett par år sedan, och nu har hon fått ett något mer högprofilerat projekt. Fascinerande historia om Botswanas prins Seretse Khama, som på 40-talet gifte sig med en vit brittisk kvinna och förlorade sin makt, för att sedan väljas till landets första president. Med David Oyelowo (borde Oscarsnominerats för Selma) och Rosamund Pike (Oscarsnominerad för Gone Girl) i huvudrollerna bådar det gott, men frågan är om Asante lyckas göra något extra av det här, hoppas! 
 
59. The Accountant (regi: Gavin O'Connor) 
 
 
Gavin O'Connor blandar och ger, men med tanke på hur bra Warrior bra så vet vi ju att han kan! Nu har han med sig Ben Affleck, Anna Kendrick, Jon Bernthal, J.K. Simmons, John Lithgow och Jeffrey Tambor i denna thriller, som kretsar kring en briljant revisor som jobbar med lite skumraskaffärer. Har flyttats fram flertal gånger men ska komma i höst, vi får se om det är något positivt eller inte, samt om den blir mer än dess premiss. 
 
58. Bleed for This (regi: Ben Younger) 
 
 
När boxaren Vinny Pazienza mirakulöst nog överlevde en bilkrasch var det osäkert om han skulle kunna gå igen, men istället stod han för en av sporthistoriens främsta comebacker. Förra årets boxningsfilmer blandade och gav, men mycket ska till om denna ska kunna toppa Creed. Ben Younger ska ge det ett försök, men har inte tillräckligt mycket på resumén för att göra mig säker ännu. Däremot är det alltid positivt med Miles Teller i huvudrollen, där vi ser Aaron Eckhart, Katey Sagal och Ciarán Hinds vid sidan om. 
 
57. Sully (regi: Clint Eastwood) 
 
 
Bara för att Clint Eastwood kommer med en ny film betyder det inte att jag går i taket, speciellt inte efter American Sniper, men vi kan ju hoppas det här blir bättre! Tom Hanks spelar piloten Sully, som landade det där flygplanet på Hudson-floden i New York häromåret. Självklart ska det bli film. Vi får hålla tummarna för att de gör något intressant av det, och Hanks får bra sällskap av Anna Gunn, Aaron Eckhart, Laura Linney och Jerry Ferrara.
 
56. The Zookeeper's Wife (regi: Niko Caro) 
 
 
Handlar om ett polskt par som under andra världskriget gav logi åt judar på Warszawas zoo. Oscarsgalan sa du? Luktar ju onekligen så, men en intressant historia får jag lov att säga. Både fantastiskt och mindre bra att Jessica Chastain har huvudrollen, för såvitt jag vet är hon inte från Polen, men hon är en av de främsta i branschen också (men oroar mig för en brytning..), men whatever gets her the Oscars I guess! Annars lovande med belgiske Johan Heldenbergh, strålande i The Broken Circle Breakdown. Daniel Brühl brukar även han göra det bra! Inte sett något som Niki Caro gjort, men det här kan definitivt betyda ett stort genombrott!
 
55. HHHH (Hitlers hjälte hette Heydreich, regi: Cédric Jimenez)
 
Årets svenska översättning om inte annat! Baserad på en sann historia (och en bok med samma namn) från andra världskriget, om Operation Anthropoid, som gick ut på att brittiska spioner och tjeckiska motståndsrörelsen skulle mörda SS-ledaren Reinhard Heydrich. Franske Cédric Jimenez (The Connection, som jag inte sett än, men vars trailer ser urcool ut) har samlat en grym rollista med Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O'Connell, Jack Reynor och Mia Wasikowska. En av två filmer om detta som kommer i år, men satsar mina pengar på denna. 
 
54. Sausage Party (regi: Greg Tiernan & Conrad Vernon) 
 
 
En korv har ramlat ur en kundvagn i mataffären, och genomgår en existensiell kris i sin kamp om att ta sig tillbaka till sin hylla. Förvänta er inte en barnvänlig animation här inte! Något sånt här sjukt kan bara realiseras av galningar, och som tur är det Seth Rogen & Co. som ligger bakom den! Med sig har han James Franco, Jonah Hill, Danny McBride, Paul Rudd, Salma Hayek, Kristen Wiig, Michael Cera, Edward Norton, Bill Hader and the list goes on. Count me in!
 
53. Billy Lynn's Long Halftime Walk (regi: Ang Lee) 
 
 
När Ang Lee kommer med något nytt är det bäst att hålla ögonen öppna, frågan är om han lyckas väva ihop något med den udda skaran Vin Diesel, Kristen Stewart, Garrett Hedlund, Steve Martin och Chris Tucker. Vilket gör detta till något av ett frågetecken, men ska bli minst sagt spännande att se! Beskrivs som en krigs-satir, och kretsar kring en grupp överlevare från Irak-kriget som åker på en "Victory-tour" i Texas. Svårt att avgöra hur jag känner inför den, men Lee har ju trots allt två Oscarsstatyetter för sin regi, så nog kan han ro hem det här!
 
52. Wilson (regi: Craig Johnson) 
 
Craig Johnson fick ut det allra bästa ur Kristen Wiig och Bill Hader i fantastiska The Skeleton Twins, nu får vi hoppas han lyckas igen med Woody Harrelson. Här spelar han Wilson, medelålders och frånskild, ensam och besatt av det förflutna. Ska bli intressant att se vad det kan bli av det, men har bra hjälp från Judy Greer och Laura Dern. 
 
51. Captain America: Civil War (regi: Anthony & Joe Russo) 
 
 
Jo lite tröttsamt är det väl med alla superhjältar och så, men den senaste Captain America visade upp en något ny och betydligt bättre sida, och med rykten om att Civil War har en mörkare ton än vanligt kan vi hoppas att det fortsätter så! Är väl mer eller mindre en Avengers-film då de flesta ändå är med, men kretsar kring motsättningarna mellan Captain America och Iron Man som urartar något! Som senaste trailern visade kommer vi få möta nya Spindelmannen, men kanske främst blir det spännande att se Black Panther för första gången! 
 
Vilka 50 filmer som avrundar listan får ni reda på snart! 
 
 

Kommentera här: