Mars - lugnet efter stormen

 
Då var det mars igen, de flesta Oscars-filmer är ute och få nya intressanta filmer kommer. Passa på att se filmerna som redan går istället, Oscarsvinnande Spotlight och Son of Saul kommer när året är slut fortfarande vara bland årets bästa. Men men, lite kommer i alla fall! Först ut den 4:e mars är Oscarsnominerade franska filmen Mustang, som dock utspelas i Turkiet. Den var Son of Sauls största hot men lyckades inte skrälla, men verkar vara en fantastisk film som blivit hyllad till skyarna. Skildrar fem tonårssystrar som bor med sin mormor och morbror, som en sommar håller dem instängda för att "skydda" dem. Veckan därpå, den 11:e mars, får vi belgiska Det helt nya testamentet, som nominerades till en Golden Globe. En surrealistisk berättelse om Gud, som bor i Bryssel och är ett svin, och vars tonårsdotter inte står ut längre och revolterar. Ser härligt absurd ut, och riktigt underhållande. 
 
 
Den 18:e mars kommer dock en riktig måste-film, nämligen flerfaldigt Oscarsnominerade Room (bl.a. Bästa film, regi och manus). Brie Larson vann även Oscarn för bästa kvinnliga huvudroll, något som var sanslöst välförtjänt. Det är bland de mest gripande filmerna på länge, och kommer inte lämna någon oberörd. Joy (Larson) blev kidnappad som 17-åring, och har de senaste sju åren varit instängd i ett uthus, där hon nu bor med sin 5-årige son Jack. Helt isolerad från världen har hon varit tvungen att skapa en alternativ världsbild åt honom, men ju äldre han blir, ju mer inser hon att det inte går längre. Det är en film som man bör veta så lite om som möjligt innan man ser den, men jag rekommenderar verkligen att se den, om man vill uppleva känslor på riktigt. Hur fantastisk Larson än är är nästan 9-åriga Jacob Tremblay filmens verkligen stjärna, och trollbinder oss helt i sin otroligt komplexa roll, han borde utan tvivel också blivit Oscarsnominerad. John Hillcoats action-thriller Triple 9 kanske kan bli underhållande pang-pang, och har en stark skådespelarlista, med bl.a. Casey Affleck, Kate Winslet, Anthony Mackie, Chiwetel Ejiofor och Woody Harrelson. Förmodligen inget utöver det vanliga dock. 
 
 
Det kommer även någon liten film den 23:e mars, den hette Batman v. Superman: Dawn of Justice, och vad ska man säga om den. Kan inte påstå att jag har särskilt höga förhoppningar om den, men är väl förhoppningsvis tillräckligt välgjord och underhållande. Även om jag har mina tvivel ska det väl bli lite intressant att se Ben Affleck axla manteln, även om han rustning inte direkt övertygat mig i de överdådiga trailerns som släppts. Ska dock bli spännande att se Gal Gadot som Wonder Woman! 
 
I övrigt kommer två spännande Oscarsnominerade filmer, de animerade Pojken och världen (11/4) och När Marnie var där (23/4), även om de tyvärr endast lär komma på svenska verkar de bra! Om man vill uppleva kult-sci-fi på bio visas Blade Runner 22/4, en av de mest stilbildande filmerna som gjorts! 
 
 

Kommentarer:

1 Emma:

Så himla bra tips!! :)

Kommentera här: