Vilken streamingtjänst är bäst?

Emilia Clarke i Game of Thrones
 
Detta är ett sponsrat inlägg.
 
Även om film gör sig allra bäst på bio, så är det inte fel att ha tillgång till dem så väl som serier, hemma i sin egen soffa. Jag misstänker att ni precis som jag spenderar allt mindre tid på ordinarie tv-utbud, det mesta jag ser på sker via diverse streamingtjänster. Tittandet online har ökat rejält, det är lika populärt som att spela spelautomater på nätet, om inte mer! Störst roll att det har ökat, beror på streamingtjänster så som Viaplay och Netflix med flera andra. Det har gjort att alla kan ha tillgång till ett stort utbud av både film och tv och man kan koppla upp sig med en mängd olika enheter. 

Flera nyheter
Det kommer hela tiden flera nya streamingtjänster som ökar chanserna att hitta bra filmer och serier. Det senaste tillskottet på svenska marknaden är Amazon Pride Video, som tillkom i år. Dessutom erbjuder allt fler möjligheten att kolla offline. Viaplay har ju redan kunnat erbjuda detta ett bra tag, men nu kan man även se filmer och serier från Netflix i offline-läge. Flera av streamingtjänsterna har även sett till så att vi kan se i högupplöst 4K, och förhoppningsvis är det fler som följer efter, så att vi kan se våra filmer och tv i den allra bästa upplösningen som möjligt. En annan sak som många streamingtjänster satsar allt mer på är att erbjuda egenproducerade filmer och tv, där Netflix idag ligger i framkant. De är exklusiva för just de som erbjuder den. Lika exklusiv kan du känna dig genom att bli medlem på Kaboo casino

Jämförelser

Claire Foy i The Crown 

Netflix
Den största aktören när det kommer till streaming här i Sverige är Netflix. De har hela tiden sett till att utveckla sig och i år kan de erbjuda offline-läge och stöd för 4K. Har du en tv med detta så kan du alltså se flera saker i 4K, så som Netflix egna serier The Crown, Stranger Things och Narcos. Att de även nu, så som Viaplay redan gjorde förra året, att se på film och tv offline är efterlängtat (enbart utvalt utbud på mobil/surfplatta ännu). När det kommer till abonnemang på denna streamingtjänst, så finns det tre alternativ att välja mellan. Det är Basic (79 kr/månad), Standard (99 kr/månad) och Premium (119 kr/månad). Basic låter dig se på en enhet åt gången, medan standard låter dig använda två så väl som ger tillgång till hd-material. Premium ger dig hd, ultrahd, samt fyra enheter. Utbudet av filmer och serier är bra och det finns många egenproducerade serier som är väl värda att se. 

Anthony Hopkins i Westworld 

HBO Nordic
HBO är en annan streamingtjänst, som har mycket när det kommer till serier. Upplevelsen skiljer sig dessutom åt beroende på vilken plattform du använder, det funkar bäst på dator, surfplatta och en smart-tv. HBO saknar än så länge extra funktioner, så som 4K och offline-läge. Dock har de förmodligen det bästa utbudet när det gäller serier! Här hittar vi den ena kvalitetsserien efter den andra. Bland annat The Handmaid's Tale, Westworld, The Leftovers, Game of Thrones och många fler! Kostnaden för tjänsten ligger på 89 kr per månad. 

Jeffrey Tambor i Transparent

Viaplay
Viaplay är en streamingtjänst som säkert många som gillar sport redan har! De har nämligen mängder av denna vara! Utöver det så erbjuder de även filmer och serier.  Det finns flera egenproducerade serier här. De erbjuder även offline-läge och har ett stort utbud som går att ladda ner och se just offline. Att använda denna tjänst kostar 99 kr per månad, men vill du även ha sport så kostar det 499. Bara sporten kostar 399 kr per månad. Serier som kan ses här innefattar bl.a. Transparent, Preacher och Mozart in the Jungle. 

Riley Keough i The Girlfriend Experience

Cmore
Även Cmore är numera möjlig att streama. De har serier och filmer och det går att sortera efter kategori. Via tjänsten har man även tillgång till TV-utbudet från Cmore och det inkluderar även tv4 och tv12. De har dock ingen 4k, eller offline-läge. 99 kr per månad för film och serier kostar det och 399 för sport. 499 kr om du vill ha både och. Här kan ni välja mellan nya höjdare som The Girlfriend Experience och The Young Pope, eller varför inte Ingmar Bergman-klassiker som Scener ur ett äktenskap och Fanny & Alexander. 

Ian McShane & Ricky Whittle i American Gods

Amazon
Amazon Prime Video är en nyhet, men de har inte riktigt kommit upp i klass med de andra. Det finns ingen överblick i hur många filmer eller serier de har. Om man letar så hittar man nyheter, men det finns även mycket av riktigt gamla filmer. Det är även en tjänst på engelska, det finns inte på svenska, förutom undertexter då. De har även flera originalserier så som American Gods, Goliath och The Man In the High Castle. Det kostar 2,99 euro per månad för denna tjänst.

Kommentera här: